Nee, dit zijn niet de resultaten van een proefrondje door Max Verstappen.         Het zijn wél de cijfers op de tussentijdse balans van de snelle bus door Huizen en Blaricum. Kale cijfers die een paar dagen geleden pas echt betekenis kregen toen de initiatiefgroepen uit Huizen en Blaricum de bomen door middel van een oranje lint een gezicht gaven.

De schok en de verontwaardiging bij omwonenden is groot en op de facebookpagina busbaan nee, bomen ja (https://www.facebook.com/groups/240878212958982/         geven gebruikers lucht aan deze emoties.

Veel mensen roepen op om naar de gemeenteraden van Huizen en Blaricum te gaan. Wat dat betreft heb ik goed nieuws en slecht nieuws:

De gemeenteraad van Huizen een bezoek brengen heeft geen enkel nut meer. Helaas staat er een handtekening onder een overeenkomst met de provincie. Die handtekening is weliswaar vlak voor de verkiezingen gezet door de wethouder uit een vorig college maar dat doet aan de juridische geldigheid niets af. Het huidige college hoeft niet overtuigd te worden van de onzinnigheid van de vrije busbaan, slechts VVD en Leefbaar blijven onverstoorbaar voorstander.                                       Het goede nieuws is dus dat de gemeente Huizen niet meer voor een vrije busbaan kan tekenen en dat ook niet meer zou doen. Het slechte nieuws is dat dit niets meer aan de situatie verandert.

Dat brengt ons bij de gemeente Blaricum.  Zij maakt het verschil.                 Gaat volgende maand de vlag uit of valt het doek voor de tegenstanders van Snelle Jelle?  Begin juli komt de raad van Blaricum bij elkaar. In het collegeprogramma is Blaricum nog heel duidelijk: Géén vrije busbaan door de Meent maar meerijden over het Merk.                 
Dit standpunt heeft Blaricum in het verleden ook altijd uitgedragen en daarom zit zij niet in de stuurgroep die het hele traject verder uitwerkt.                     En daar zit nu het probleem: de wethouder van Blaricum zou graag wél in die stuurgroep willen om mee te kunnen praten. Dat kan alleen als ook Blaricum akkoord gaat met de aanleg van een vrije busbaan als meerijden niet snel genoeg blijkt te zijn.

In een gesprek dat de initiatiefgroepen tegen de vrije busbaan met mevrouw Post hadden maakte zij meer dan duidelijk dat meerijden slechts een tijdelijk fenomeen kon zijn maar dat de vrije busbaan op termijn onvermijdelijk is. En het is precies daarom dat alle ogen nu op Blaricum gericht zijn en moeten worden:

Als de raad van Blaricum nu tekent voor instappen in de stuurgroep dan tekent zij voor akkoord gaan met een vrije busbaan in de toekomst. Leuker kunnen we het niet maken.  En daarom vragen wij, initiatiefgroep Huizen en bewonerscollectief Blaricum, uw steun. Het is nu of niet, het is deze maand, ook als uw agenda al behoorlijk vol is. Laat u horen, laat u zien.                                                                                                                          
Kijk op de facebookpagina busbaan nee, bomen ja! https://www.facebook.com/groups/240878212958982/                                 Verander uw profielfoto, zie bijgaand voorbeeld, tot 6 juli.                   
Of doe met ons mee, een rondje boom versieren.                                     Morgen, 4 juni op de carpoolstrook, vertrek om 10.00.                               Alleen kijken en uitzwaaien kan natuurlijk ook.

Wij kijken alvast naar u uit!

Namens de intiatiefgroep tegen de vrije busbaan door Huizen en Blaricum             en het bewonerscollectief Blaricum/Bijvanck.

hovlinten3kl

 

 

 

Advertisements