Tags

 

Goed nieuws voor de tegenstanders van de vrije busbaan.

In Blaricum wil de wethouder nog steeds graag meedoen in de stuurgroep voor het  HOV. Nog niet zo heel lang geleden hebben we met een grote groep mensen hier tegen geprotesteerd omdat meedoen ook een handtekening onder de vrije busbaan betekent.

Wij willen geen vrije busbaan en vinden meerijden over het Merk de beste manier om van busstation Huizen naar carpoolplaats Blaricum te komen.  Maar …    Huizen is in de stuurgroep een roepende in de woestijn en zal voor het Merk nooit een meerderheid krijgen. Die vrije busbaan blijft daardoor als het bekende zwaard boven ons hoofd hangen.

Meerijden over het Merk; het doet er niet toe of wij het goed genoeg vinden, het maakt niet uit of het wel of niet aan de norm voldoet, gelijk hebben is niets als je het vervolgens niet krijgt. En de klok voor de busbaan tikt door…

De wethouder van Blaricum heeft inmiddels nog eens nagedacht. Zij legt aan haar raad opnieuw voor om in de stuurgroep te gaan maar dit keer alleen als de vrije busbaan uit het verhaal verdwijnt. Alleen dan en anders niet.                                                                 Géén busbaan.

Geen busbaan maar ook geen Merk. De busbaan eruit. De 320 door de Meent. Het park blijft wat het is en die prachtige bomen blijven staan waar ze staan.

De raad van Blaricum krijgt nog een zware week.
Als wij ze nog even herinneren aan ons bestaan zullen ze het belang van de voorwaarde in het vuur van de discussie niet vergeten.                             De voorwaarde: GEEN VRIJE BUSBAAN!

Dinsdag 6 september zal de raad zich over het voorstel buigen.                     Wie heeft er nog oranje linten over? Dan zullen we ervoor zorgen dat we niet over het hoofd worden gezien. Een oranje t-shirt, feestmuts of jurk mag natuurlijk ook. Oranje, u weet wel waarom.

De vergadering begint om 20.00 in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5, in EEMNES.

Lint nodig? Hulp nodig bij vervoer? Andere problemen? We doen ons best om te helpen.
U kunt ons bereiken via de facebookpagina busbaan nee, bomen ja en natuurlijk via de email: bewonerscollectiefhuizen@hotmail.com

 

Advertisements